Chřestový salát s jablkem a zakysanou smetanou

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

SUROVINY:

  • Bílý chřest
  • sladší jablko
  • zakysaná smetana
  • bílý jogurt
  • šťáva z citronu
  • kopr

PŘÍPRAVA:

  • Stonek chřestu asi 5 cm od konce odlomíme a pod hlavičkou směrem dolů oloupeme. Asi 5 stonků svážeme provázkem a vaříme v osolené a lehce oslazené vodě 5 až 8 minut, potom rychle vložíme do ledové vody. Po vychladnutí nakrájíme na kolečka asi 1 cm široká. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky velikosti chřestu. Zakápneme trochou citronové šťávy. Smícháme zakysanou smetanu s bílým jogurtem, množství záleží na každém , jak má rád hustý nebo řidší salát. nasekáme kopr a vše smícháme dohromady. Salát je výborný vychlazený. Kdo nemá rád kopr může použít zelenou petrželku.
  • Pro víc barevný salát použijeme kombinaci bílého a zeleného chřestu.

Podobné recepty