Špagety se sójovým granulátem v boloňské omáčce

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Doba přípravy: do 45 minut

Náročnost:  pokročilejší

 

Na 2 porce budeme potřebovat:

 

50 gramů sójového granulátu

500 ml rajčatového protlaku

1-2 cibule

1 stroužek česneku

sůl

cukr

mletý černý pepř

bazalka

olej

kostičku zeleninového bujónu

120 gramů špaget

 

Postup:

  • Kostičku bujónu zalijeme 250 ml horké vody
  • Do silného vývaru naložíme sójový granulát tak aby byl celý mokrý, a necháme ho v něm odpočívat.
  • Mezitím si oloupeme cibule a česnek a oboje nasekáme a kostičky.
  • Nachytáme si vyšší pánev a necháme ji rozehřát. Na rozehřátou pánev nalijeme trochu oleje a osmažíme cibulku, po chvíli smažení cibulky přidáme i česnek. Dáme pozor, aby se česnek nepřipálil, chutnal by hořce.
  • Scedíme sójový granulát a vhodíme ho na pánev, kde ho mírně osmahneme společně s cibulkou a česnekem.
  • Vlijeme rajský protlak a dusíme přibližně 10 minut, pokud se protlak moc rychle odpařuje, můžeme přidat vodu.
  • Přisypeme bazalku, černý pepř podle chuti osolíme a osladíme cukrem.
  • Omáčku můžeme nechat ještě chvíli probublávat do požadované konzistence a poté můžeme odstavit.
  • Špagety uvaříme podle návodu.

 

Zajímavosti receptu:

Špagety při podávání můžeme vylepšit posypáním dairy free sýrem. Při uvaření kukuřičných těstovin máme ideální bezlepkové jídlo. <3

 

Podobné recepty