Krůtí maso a hranolky z celeru

4.00 avg. rating (85% score) - 1 vote

Ingredience:

  • krůtí maso
  • celer
  • sůl
  • oregano
  • grilovací koření
  • olej
  • zelenina jako příloha

Příprava:

Krůtí maso se nakrájí na kostky, osolí a na oleji orestuje do měkka.

Celer oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti hranolek. Vložíme do mísy, osolíme, pokapeme olejem, přidáme grilovací koření a oregáno a promícháme. Koření se může použít libovolné. Na plech vyložený pečícím papírem vyskládáme celerové hranolky a pečeme v troubě na 200 – 220C asi 30 minut. Ochutnáme. Pak můžeme ještě dochutit solí.

Jako přílohu použijeme zeleninu např. rajče, okurek.

Celerové hranolky jsou vhodné i jako lehčí večeře s dipem, např. Riccota dochucená pažitkou, zelenou petrželkou, koprem nebo podle chuti.

Podobné recepty