Krůtí prso špikované

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Na 4 porce:
-600g krutí prso
– jedna klobáska pikantní
– mrkev, řapíkatý celer, sůl, pepř, olej, bylinkové pesto
– 1Kg brambor, nebo dýně jako příloha

Krůtí prso naporcujeme na menší kousky cca 150g na porci. Tenkým nožem do něj uděláme díry a vkládáme do nich klobásky, nebo zeleninu (sirovou), nebo obojí. Prso osolíme a opepříme.
Takto připravené kousky masa opečeme na rozpálené pánvi s olejem minutu z každé strany a následně dopečeme v troubě na 160 stupňů 18 minut. Př servírování rozkrájíme na tenké plátky a ozdobíme bylinkovým pestem.
Vhodná příloha je brambor nebo dýně pečené v troubě. Brambory 180°C/30 min a dýně 180°C/15 minut.
Dobrou chuť.

Podobné recepty