Zákusek ke kávě

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

 

Doba přípravy:

10 minut příprava + 30 minut pečení

 

Složitost přípravy:

jednoduchá

 

Ingredience:

těsto:

400 g hladké mouky

150 g cukru

1 ks vejce

250 ml mléka

150 ml oleje

prášek do perníku

prášek do pečení

kakao

 

krém:

250 g tvarohu (jedna vanička)

vanilkový puding

2 lžíce cukru

500 ml mléka

 

poleva:

čokoládová poleva

 

máslo na vymazání plechu

hrubá mouka na vysypání plechu

šlehačka nebo ovoce na ozdobu

 

Postup přípravy:

Všechny ingredience smícháme dohromady v hladké těsto. Těsto vylijeme do předem vymazaného a vysypaného pekáče. Dáme péct na 30 minut do předem předehřáté trouby na 180°C.

Než se perník upeče, připravíme si krém. Uvaříme vanilkový puding dle návodu na obalu. Puding za stálého míchání necháme trochu vychladnout, poté přidáme tvaroh. Takto připravený krém dáme na upečený a vychlazený perník.

Krém i perník jsou hotové a nyní zbývá jen rozpustit ve vodní lázni čokoládovou polevu a dát na krém. Můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem

 


Moje recepty – zápisník Kniha lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do
(Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Podobné recepty