Kulajda

5.00 avg. rating (95% score) - 1 vote

Na 4 porce:

  • 100ml smetany 30%
  • 150g žampiónů
  • 1 velka brambora
  • 1 mala cibule
  • Mouka, olej, kopr, sůl, pepř, ocet

V hrnci osmažíme na jemno nakrájenou cibuli a nakrájené zampiony, vsypeme dvě polévkové lžíce hladké mouky. Minutu restujem a zalijeme 1,5 litry vody. Osolíme, vlozime na malé kostičky nakrájenou bramboru a na mirnmí ohni vaříme dokud brambory nejsou měkké. Přidáme nasekaný kopr.

Na konec přidáme ocet podle chuti (asi 2 lžíce) a zjemňíme smetanou.

Do polévky muzeme rozšlehat jedno vejce, nebo podavat s vejcem zastřeným.

Dobrou chuť

 

 

Podobné recepty