Zapečené brambory s brokolicí, kuřecím masem na kostičky, smetanou a sýrem

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

1,5 kg brambor
0,5 kg kuřecího masa
brokolici (čerstvou, nebo mraženou)
20 dkg strouhaného sýra
250 ml sladké smetany na vaření
máslo na vymazání pekáče a na zapečení (zhruba 15 dkg)

Příprava: jednoduchá
1,5 kg brambor
0,5 kg kuřecího masa
brokolici (čerstvou, nebo mraženou)
20 dkg strouhaného sýra
250 ml sladké smetany na vaření
máslo na vymazání pekáče a na zapečení (zhruba 15 dkg)

1) Brambory oškrábeme, nakrájíme na vetší kostičky umyjeme (voda musí být čirá, potom jsou dostatečně umyté). A dáme je na dno pekáčku vymazaného máslem. Dno pekáčku nesmí být vidět. Brambory osolíme bylinkovou solí a mořskou solí.
2) Po té dáme vrstvu omytého kuřecího masa na kostičky nakrájeného. Maso také osolíme.
3) Na závěr dáme vrstvu očištěné a omyté brokolice (drobné růžičky; košťál můžeme nakrájet na drobné kostičky). Vrstva brokolice musí zcela zakrýt brambory a kuřecí maso. Vrstvu brokolice také osolíme. A dáme na ni tenké plátky másla do menšího pekáčku 3 do většího 5-6 plátků. A zalijeme vše smetanou. Pečeme přiklopené, aby se jídlo spíše dusilo a maso bylo brzy měkké.
Dáme do vyhřáté trouby zapéct. (Elektrická trouba na 180°C). Když je brokolice lehce hnědá(zhruba za 30 minut), zkusíme maso a brambory, zda jsou měkké. Pokud ano, zasypeme strouhaným sýrem a necháme dopéct tak, aby vše včetně sýra mělo zlatavou barvu.
Po té servírujeme s čerstvou zeleninou, nebo zeleninovým salátem.
Dobrou chuť

Podobné recepty