Zapečené brambory

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 kg brambor
  • 500 g slovenského točeného salámu
  • olej
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 1 dl mléka
  • sůl a pepř

Postup:

Nejdříve oloupeme brambory a nakrájíme na centimentová kolečka.

Na pánvi zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a k ní přidáme na kostičky nakrájený kabanos (lze použít i libové párky, salám junior nebo kuřecí maso). Jakmile bude cibule dozlatova a i kabanos bude opečený tak sundáme ze sporáku.

Poté vezmeme remosku, zapékací misku nebo plech a tu lehce vymažeme olejem. Do ní vložíme brambory a také osmažený kabanos s cibulí. Vše promícháme a dáme péct do trouby na 250°C. Po 10-ti minutách promícháme. Jakmile jsou brambory měkké, tak je zalijeme rozmíchanými vejci s mlékem, solí a pepřem. Za 7-10 minut troubu vypínáme a můžeme podávat.

Doporučuji podávat se zavařeným okurkem či zavařenou červenou řepou.

Podobné recepty