Rizoto z kombivaru (lze vařit i v běžném hrnci)

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

250 ml hrneček rýže
3 lžičky amarantu
3 lžičky červené quinoi
200 g mrazené zeleninové směsy (např. Hráček, mrkev, kukuřice, brokolice)
500 g kuřecího masa

1) Hrneček rýže, tři lžičky amarantu, 3 lžičky červené quinoi propláchneme horkou vodou
Dáme do hrnce(kombivaru) vařit. Na hrneček rýže jeden a ¾ hrnku vody, kari koření, nebo kurkumu a sůl. Zamícháme vařečkou. V kombivaru je rýže za 10 minut hotová.
Po uvaření vyndáme z kombivaru do mísy.

2) Po té dáme dusit do kombivaru (nebo hrnce) kuřecí maso na kostičky a směs mrazené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev, brokolice). Osolíme byliknovou solí a mořskou solí. Za 35 minut je to v kombivaru hotové. Po té smícháme s rýží.

3) Na talíři posypeme strouhaným sýrem a přidáme nakrájenou zeleninu podle chuti a možností.

Dobrou chuť.

 

 

Podobné recepty